| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ca$hviLLe Junior

Data inscrierii: 12/Iun/2007 Mesaje: 5
|
Trimis Titlul subiectului |
    |
|
Pe ce vehicul se face scoala de B1?
Trebuie sa fie implinita neaaparat varsta de 16 ani sau se poate si cu o luna mai devreme?
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
autovip Administrator

Data inscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 18 Localitate: Bucuresti
|
    |
|
Dupa cunostintele mele, nicio scoala din Bucuresti nu organizeaza cursuri pentru subcategoria B1. Ca si vehicule "compatibile" acestei subcategorii, se pare ca in Franta se produc niste mashinute (caci altfel nu se pot numi) si se comercializeaza la un pret ce taie din start elanul oricui ar dori o astfel de investitie pentru Scoala de Soferi. Prin randul adolescentilor circula mituri coform carora Trabantul sau Lastunul s-ar incadra; eronat! Registrul Auto Roman le-a omologat pentru categoria B!
Citat din lege:
subcategoria B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h
Legat de varsta la care se poate incepe scoala de soferi, singura derogare se face in cazul Categoriilor, nu si al Subcategoriilor (in cazul nostru B1).
Bafta si rabdare pana la implinirea varstei de 17 ani si 9 luni!  |
|
| Sus |
|
 |
Ca$hviLLe Junior

|
    |
|
| deci sa inteleg ca nici daca am eu atv-ul meu si este omologat pentru B1 nu se poate face scoala? |
|
| Sus |
|
 |
autovip Administrator

|
    |
|
Intai ATV-ul tau trebuie sa fie in proprietatea unei scoli si omologat ca vehicul de scoala(minimum 4 locuri dintre care doua in fata si dubla comanda pentru frana si ambreiaj). Bafta la modificari!  |
|
| Sus |
|
 |
Ca$hviLLe Junior

|
    |
|
deci nicaieri in romania nu se poate face aceasta scoala de b1....grozav...traim in romania am uitat  |
|
| Sus |
|
 |
autovip Administrator

|
    |
|
Ti-am enumerat in post-ul anterior conditiile ce trebuie indeplinite de catre un vehicul pt. a fi omologat drept vehicul de scoala...asta-i legea
Nu bag mana in foc ca undeva prin provincie sa nu aiba vreun vehicul compatibil cu categoria B1; am vazut Audi A8 si Merc S Klasse
ATV-ul este exclus din start!
Ultima modificare efectuata de catre autovip la 15/06/2007 09:09, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Ca$hviLLe Junior

|
    |
|
| deci trebuie sa ne luam gandul de la b1.... dar totusi in ziar a scris d un pusti care are carnet B1 si conduce o masina MICROCAR..... ala cum a facut rost de carnet? |
|
| Sus |
|
 |
autovip Administrator

|
    |
|
Dupa cunostintele mele, MC1 si MC2 pot fi conduse de la 16 ani fara permis, insa cu dovada absolvirii unui curs de Legislatie Rutiera in cadrul unei Scoli de Soferi; da un search pe Google, da-le un telefon si te vor lamuri ei mai bine (parca Reva Romania se cheama firma si cel mai "chel" tip MC1 costa vreo 10.000 euro). Oricum, in continuare este o disputa in privinta varstei si cursului ce trebuie absolvit de catre cei ce conduc aceste masinute; chiar se laudau intr-o reclama ca pe perioada suspendarii permisului de conducere te poti plimba legal cu o astfel de masina. Din pacate este o gresita interpretare a textului legii, pentru că nu PERMISUL se suspenda in cazul abaterilor, ci DREPTUL DE A CONDUCE AUTOVEHICULE PE DRUMURILE PUBLICE, iar cum si MC 1,2,... sunt AUTOvehicule...  |
|
| Sus |
|
 |
Ca$hviLLe Junior

|
    |
|
| daca in romania nu se poate face scoala de soferi.... afara se poate face? |
|
| Sus |
|
 |
yanivdar Junior

Data inscrierii: 19/Aug/2008 Mesaje: 1
|
    |
|
| sigur nu exista vreo scl de soferi in buc care sa poata elibera carnet b1??? am nevoie urgent, oricine stie detalii concrete, astept rasp. multumesc anticipat |
|
| Sus |
|
 |
autovip Administrator

|
    |
|
Salut!
Sunt sigur ca cel putin pana la aceasta data nicio scoala din Bucuresti nu instruieste pentru B1. |
|
| Sus |
|
 |
tabernaculum Junior

Data inscrierii: 30/Iun/2012 Mesaje: 6 Localitate: Uganda
|
    |
|
| I like your post, very interesting indeed. |
|